Labels

Labels

:: Kalau Comel Click Ler::

Tuesday, April 21, 2015

Pengalaman Hamil Anak Pertama: Mungkin inikah...yang dinamakan CINTA? Episod - 2

hye chu'olls...

^_^ 

Rindu x kat kitew? haha.. gedik sokmo.. 

Anyway, hari ni baru je balik dari check up baby kat KKIA.. Alhamdulillah.. both mama & baby pun sihat.. dapat dengar bunyi jantung baby tadi...aduhh,,,kencang sekali..hahaha.. mama is happy sayang!! Alhamdulillah.. 

Ouh.. untuk siapa2 yang baru je pregnant, once awak dah confirm dah pi check kat klinik biasa yang awak pregnant, awak kena pergi check kandungan awak dekat Klinik Kesihatan Ibu & Anak yang terdekat dengan kawasan perumahan awak.. reason untuk cari KKIA yang paling hampir adalah selepas bersalin nanti nurse akan datang rumah kita untuk check keadaan ibu & baby.. best taw sebenarnya KKIA ni.. dah la semua nya free, check up, scan, check darah, injection kancing gigi tu semua free.. kalau pergi yang private mesti kena charge kan? tapi terpulanglah preference masing2.. 

Pernah dengar pasal buku pink kan? haa.. dekat KKIA ni check up semua diorang akan rekodkan dalam buku pink ni.. jadi macam passport untuk ibu dan baby.. nanti nak bersalin buku ni penting sangat ok. 

Ok sambung pasal cerita sendiri.. 

last month dah pergi scan baby.. alhamdulillah doktor cakap baby sihat.. tumbesaran semua ok dan yang paling best doktor cakap baby girl..hee... walaupun doktor cakap "baby girl kot, sebab tak nampak pun bebird dia" haha..comel je doktor.. mama ngan papa excited terus whatsapp semua orang, pikir nama lepas tu tukar profile picture kat fb ngan whatsapp.. kikiki.. =p


Gambar first..belum pandai selpie...teehee..

husband paling hyper dalam bilik doktor tu.. tak menyempat2 tanya.. boy ke girl.. nurse kat sebelah dah sound..amboi tak sabarnye.. doktor rileks je senyum sambil tanya.. baby first eh..? nampak sangat... mak budak maintain bertenang sambil control air mata bergenang sebab sangat tak percaya.. dalam perut sebelum ni ada "yikyik" jew..sekali ada budak kecik comel pulak.. huu..terharu.. lepas tu tanya doktor..baby macam mana.. doktor pun tunjuk..ok..ni kaki dia..ni tangan dia.. ni tulang belakang dia.. doktor everything ok.. Alhamdulillah syukur sangat2.. 

Terima kasih Ya Allah.. atas kurniaan rezeki yang tak ternilai ni... 

(T_T)  

next entry kita cerita pasal persiapan untuk sambut budak kecik comel ni pulak k.. 



daaa...

No comments:

Post a Comment