Labels

Labels

:: Kalau Comel Click Ler::

Sunday, May 24, 2015

Review: Shopping Barang Baby di Mom & Baby Expo Di Mid Valley May 2015

Wuhuu! 

Seperti yang dijanjikan.. entry shopping2.. ehe.. 

Alhamdulillah.. berjaya jugak ahkak mengharung Mid Valley 16hb yang lepas demi membeli barang keperluan untuk anak tercinta.. neves mak aii..cam nak amik exam ptd.. punya la takut dgn macam2 kemungkinan..tp alhamdulillah.. so far banyak jugak barang yang dah settle.. wink2.. 

Gerak dari rumah pukul 9.15 pagi.. abg jebat ajak makan roti canai plak.. gedebuk gedebak.. pukul 10.30 jugak sampai mid.. nasib baik masih banyak lagi parking.. so far.. urusan amik goodie bag semua berjalan lancar.. ehe.. 

Masuk2 terus g hall 3 dengan harapan nak borong pampers.. tapi pampers hanya ada 2 jenama je aritu.. Drypers & Merries.. tengok2 cam mahal jugak je harga dia.. husband pun cakap..xpela.. kte jalan tengok benda lain dulu.. 

Pergi pagi memang syok.. muka penjual pun semangat2 je lagi.. nak membeli pun suka.. haha.. oh ye.. gambar masa kat expo memang tak ada sebab malas nak keluar masukkan hp dalam bag.. hewhew.. anyway, ni la barang2 yang sempat di rembat.. 

Item dalam Goodie Bag
-mug, majalah & legging 


Booth Pureen: 
Sabun Pencuci A-B-D 1.2KG : RM 16.00
Madame Pads 20 Pcs: RM 11.00
Wipes 2Pack of 100: RM 10.00
Kiddie Wash: RM 19.00




Booth Pigeon: 
Set Bottle: 2 units of 9oz Bottle + 1 unit 5oz Bottle + 2 puting botol + wipes+pencuci botol+berus botol = RM149.00 (free bag merah) 
(Rasa ok kot harga ni sebab kat luar tengok harga satu botol dah rm40+) 

Breast Pad Honey Comb 60PCS; RM 18.00

Baby wipes with moisturizer 2 packs: RM 18.00 

Free gift: Baby Shampoo =) 



Booth Autumnz: 

Booth ni paling sesak penuh dengan para ibu2.. beli maternity underwear.. serius murah.. hehe.. rembat 5 helai terus nursing bra, 2 yang xde span 3 yang ada span 

Basic Bra: RM 16/pcs
Florence Bra: RM 29/pcs 
(dekat booth fabulous mom pun ada jual yang murah around rm26 camtu.. tapi masa kat situ pening nak pilih..jadi beli dekat booth autumnz je..hewhew..seller kat booth autumnz memang cekap.. rilex je ukur cik b korang then bagi tau size apa dan tengok kita try betul2 selesa ke x..) 

Wide Neck bottle 4 pcs: RM16.00 (Online RM20) 
Beli sebab comel..hahaha..

  Booth: xkenal 
Storage Bottle 10pcs = rm 25.00

 Booth: XKenal jugak
Storage Susu : RM19
Bedung Moden: RM32


Booth: Babylove
Baby Carrier: xde dalam gambar sebab stock tak sampai Malaysia lagi.. order dulu, bayar.. sampai kemudian..hewhew.. RM 85.00
Hooded Baby Towel 1 pcs: RM 19.00
Baby Towel 1 pcs: RM16.00

hoho.. walaupun dah beli banyak rasa macam banyak je lagi yang tak beli lagi.. baju2 baby pun tak sempat beli aritu sebab husband dah lenguh tangan dia + plus dah ramai orang berasak2.. breastpump pun tak beli sebab tengok pakej kat online lagi murah dan lagi banyak free gift.. pampers tak beli jugak sebab nak beli nanti2..  itu je la kot review untuk kali ni.. next kita update lagi eh.. daa.. 

No comments:

Post a Comment