Labels

Labels

:: Kalau Comel Click Ler::

Sunday, June 28, 2015

Review: 3d 4d Scan

Salam Semua
(^_^) 

Salam Ramadhan.. puasa tak? Jangan tak puasa taw... ibu mengandung pun boleh puasa.. hee.. hopefully semua dapat menjalankan ibadah puasa dengan sebaiknya.. hari ni kita nak buat review pasal scan baby.. sekali sekala nak jugak intai anak dara kita ni tengah buat ape kan.. ehehe.. 

first pergi scan masa tu kandungan baru 5 bulan.. survey punya survey kawan2 pun ramai suggest pergi 3d 4d Scan dekat Klinik Fuziah Ampang dan book sonographer nama Jezzlyn.. untuk booking korang boleh tekan link kat bawah ni..


Masa scan dekat sini kita pergi time malam.. agak berduyun jugaklah orang dekat sini sebab diorang cakap Jezzlyn ni best.. dia pandai pujuk baby.. so ok..let's try.. 

mula2 berdebar jugak la sebab first time dan masa ni tak tahu lagi gender baby.. memang betul Jezzlyn ni best.. kelakar je cara dia cakap dengan baby kita.. husband as usual memang tak zabar nak tau gender baby.. Jezzlyn boleh pulak main2 kan hati dan perasaan kita.. dia cakap.. 

"nanti lah i reveal..tak mau kasi u tau cepat2.." 

hahaha.. lepas dia dah explain on detail semua.. baru la dia reveal gender baby kita.. dia tunjuk..haa.. nampak x ni.. burger ni.. hihi... dia cakap ni burger ni..bukan bebird.. ok..masa tu hati ni dah loncat2.. syukur alhamdulillah.. seronok sangat.. (^_^)

Lepas dah scan semua, dia burn kan video dalam CD dan printkan gambar color satu keping skali dengan scan details.. total semua rm120.. 

Second time scan baru je semalam.. hee.. kita try pg scan dekat Sonoworld Ukay Bistari Ampang. Kali ni kandungan dah 7 bulan.. so baby pun dah besar sikit compare masa dia 5 bulan aritu.. hee.. boleh booking dekat link bawah ni.. 



dekat sini pun best sebab tak ramai orang satu.. dan jalan nak ke tempat ni dari rumah kita tak la jam macam jalan nak ke klinik fuziah tu..sakit betul hati kita bila jam2 ni taw.. dan yang lagi membuatkan best adalah bila baby dalam perut ni bagi respons.. mula2 dia macam jual mahal sikit, letak tangan kat muka dia.. lepas sonographer tu dah goyang2 kan perut mommy dia cam gempa bumi baru la dia nak tunjuk muka dia yer.. biasa ni.. haha.. 

masa 5 bulan hari tu tengok alahai... kurusnya anak kita... kita tak cukup makan ke ni? tapi semalam skali tengok pipi dah tembam!! geram sesangat nengoknye!! siap pakej bagi macam2 aksi yer baby... mommy sonok sangat dapat tengok awak senyum..hisap jari dengan menguap..walaupun mommy puasa tapi baby baik sangat.. behave je dia walaupun mommy tengok dia macam lapar..menganga2 nak makan tali pusat.. hehehe... comel je.. Papa awak suh mommy buka puasa tapi mommy cakap tak mau sebab mommy nak latih awak puasa dari dalam perut.. mommy nak awak kuat..kita sama2 dapat manfaat puasa.. Alhamdulillah.. baby pun baik sangat dengar cakap mommy... awww...shium sikit!! 

kita lanje sikit la gambar shomel..huwuwuw...


 hee.. anak dara kitew... senyum sikit je cukup otey.. (^_^)

dekat sini pun dapat cd dengan gambar.. sebab bulan 6 dia ada promo jadi harga dia rm100 untuk semua ni.. yeay! happy2! 

yang paling happy bila dengar sonographer cakap semua nya sihat and in great condition.. Alhamdulillah..! 


Untuk siapa2 yang baru nak try scan boleh la pegi kedua2 tempat ni.. memang seronok sangat bila dapat tahu keadaan baby kita..dapat tengok keadaan dia.. hope info ni dapat beri manfaat buat semua.. hee.. peace.. 
(^_^)v 



No comments:

Post a Comment