Labels

Labels

:: Kalau Comel Click Ler::

Wednesday, August 5, 2015

Pengalaman Trimester ke-3

Assalammualaikum.. 
Hi Korang!!! 
(^_^) v 

Yer.. dah masuk trimester ketiga dah u'olls.. marilah kita sama2 berhuhuhuhu... 

pejam celik..pejam celik je kan? kat rumah si yasmin o0wat tolong countdown kan untuk i'olls.. yang sebenarnya dia yang nerves sebab kakak dia ni cakap nanti dia yang kena buat semua.. kalau baby nangis, kena buatkan susu.. kalau baby berak, kena cebokkan dan buangkan pampers.. jadi dia pun turut mengenangkan nasib dia yang lagi beberapa hari je tinggal nak bermanja dan bermalasan..hahaha.. 

Untuk trimester ketiga ni rasanya mood tak adalah berubah mendadak sangat.. selera makan masih seperti naga lagi2 time hari raya.. semua rumah pakat dok hidang air manis.. terus berat i'olls naik 2 kilo dalam masa 2 minggu.. nurse pun tanjat.. eh..naik nau nau berat awak ni.. ak dengan muka sadin jawab.. beselah nurse.. kan raya... kekekeke... 

selain daripada selera makan.. perubahan yang lain adalah kesembapan kaki.. raya jenis tak duduk diam mengalahkan orang tak mengandung.. balik2 terus kaki sembab cam ape je.. letak minyak panas lepas tu kena tinggikan kaki time tido.. itu je petua dia.. letak je taw minyak panas tu.. jangan urut otey.. 

lepas tu perasaan nak tido lepas makan pun semakin dahsyat.. amboi.. bese dia ni.. :p
tapi memang tak dapat kawal dia punya mengantuk.. sama cam time 1st trimester dulu.. mana lah tak naik badan dan perut nampak besau gila lepas balik dari beraya.. huhu.. cuci pinggan dah kena menyenget.. sakit pinggang toksah cakap la.. memang power perginye.. nak tukar position pun susah.. jalan kena slow2 sebab rasa berat dekat pundi kencing.. rasa asyik nak terkencing je..  

Tapi it's ok..u don't worry baby cause mommy still can bare all the pain.. fuhhh... 
Actually bersyukur sangat diberi nikmat untuk merasai semua ni.. orang cakap mengandung lagi syok dari berpantang so well.. let's see camne kita time berpantang nanti yer.. 

Alhamdulillah tak diberi kesusahan ketika time mengandung dan baby sangat2 baik dan shomel sebab bekerja sama dengan mommy.. cuma kesusahan dibahagian lain tu je la.. macam2 dugaan.. xpela..redha.. inshaaAllah ada hikmah disebalik semua ni.. 

untuk persiapan bersalin pulak.. booking mak bidan, bag hospital, bilik pun dah siap rearrange.. so far banyak yang dah siap.. wee!! 

Kadang2 tu datang jugak perasaan takut dan risau tapi kena counter back balik perasaan tu.. gantikan dengan perasaan tak sabar nak jumpa dengan baby.. inshaaAllah.. semoga Allah permudahkan.. 

Positif.. Positif.. (^_^)




No comments:

Post a Comment